Raadslid: bij mijn uilen kom ik tot rust (video)

KRABBENDIJKE - Zijn hele achtertuin in Krabbendijke heeft hij dichtgetimmerd met grote vogelkooien. Raadslid Marien Weststrate van de oppositiepartij Leefbaar Reimerswaal is in zijn vrije tijd een toegewijd uilenfokker.
Uilen Marien Weststrate 1
Opvang
Weststrate heeft momenteel tien koppels uilen, dus twintig vogels in totaal. Hij fokt met de dieren en verkoopt de jonkies aan dierentuinen en natuurorganisaties. Ook vangt hij uilen op die in de natuur gewond zijn geraakt of door de Dierenbescherming in beslag zijn genomen. Weststrate laat de dieren weer op kracht komen met voer en vitamines.
Uilen Marien Weststrate 2
Rust
Voor Weststrate zijn z'n uilen de perfecte manier om te ontspannen. "Als ik 's avonds thuis kom en de beesten ga voeren, en zo bij de kooien sta te kijken, kom ik helemaal tot rust. Dan vergeet ik alles."

Refo-kalifaat
In de gemeenteraad van Reimerswaal toont Weststrate zich voor zijn partij Leefbaar Reimerswaal een uitgesproken fractievoorzitter, die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Zo waarschuwde hij vorig jaar voor een 'refo-kalifaat' in Krabbendijke, toen een verzorgingshuis in Krabbendijke een aparte afdeling wilde maken voor bewoners met een reformatorische achtergrond.

Lees ook: 'Refo-kalifaat dreigt in Krabbendijke'