Zeeland wordt wakker: langer vast, snel dessert en hitsige reeën

Zeeland wordt wakker: langer vast, snel dessert en hitsige reeën
Zeeland wordt wakker: langer vast, snel dessert en hitsige reeën © OZ
© Provicom
OOST-SOUBURG - Langer vast
De veroorzaker van het dodelijk ongeval op de Kloosterweg in Noordgouwe blijft negentig dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Middelburg dinsdag bepaald. Hem wordt dood door schuld in het verkeer ten laste gelegd. Bij het ongeluk op 23 juli kwam een 29-jarige motorrijdster om het leven.
© oz
Tarieven CZ
Zorgverzekeraar CZ heeft de tariefafspraken met ziekenhuizen gepubliceerd. Opvallend is dat er grote verschillen in sommige kosten zit. Bekendmaking van de tarieven maakt het voor patiënten mogelijk om inzicht te krijgen in de kosten van een behandeling. CZ is de eerste verzekeraar die dit publiceert.
Het Max33 dessert
Het Max33 dessert © OZ

Snel dessert

Zeeuwse sterrenkok Rutger van der Weel steekt zijn bewondering voor Formule 1-coureur Max Verstappen niet onder banken of stoelen. Op de kaart bij Katseveer staat sinds deze week het dessert Max33.
© Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind (foto: Plattelandsvereniging Hei, Heg & Hoogeind Leende

Bronstige reeën

Staatsbosbeheer waarschuwt voor bronstige reeën die onverwacht over kunnen steken. De mannetjes zitten achter de vrouwtjes aan en zijn daardoor vaak onvoorzichtig.
© oz
Syrische straatmuzikant
Ben Nasser stond op het punt zijn Oed, een Syrisch muziekinstrument, te verkopen. Maar Jan van Dam, eigenaar van een muziekwinkel in Middelburg, had een ander idee: wordt straatmuzikant. Nu speelt de Syrische vluchteling op straat op geld voor de studie van zijn vrouw in te zamelen.

Weer

Het is bewolkt en af en toe regent het.Later vandaag wordt het droog, maar blijft het bewolkt. Het wordt ongeveer 21 graden.