Zeeuwen halen zolder leeg voor Kunst en Kitsch

Een oud schilderij, een antiek doosje, oosterse vazen, het kwam vandaag allemaal voorbij in het oude stadhuis in Middelburg. Experts van het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch zaten klaar om de ingebrachte objecten van mensen te taxeren.

Om 11.00 uur kwamen de eerste mensen binnen. De hal op de begane grond was ingericht voor de voorselectie van de schilderijen en tekeningen. "Heel veel mensen komen met replica's van schilderijen en om te voorkomen dat het heel druk wordt bij de experts moeten zij eerst door de voorselectie heen", vertelt eindredacteur Dorette Kuipers. De deskundigen, verdeeld in twaalf categorieën, waren te vinden op de eerste verdieping.

Drie voorwerpen

Iedere bezoeker mocht maximaal drie voorwerpen laten taxeren door de deskundigen. Veel dezelfde voorwerpen werden binnengebracht en daarom hadden sommige deskundigen het minder druk, zoals bijvoorbeeld Jan Beekhuizen. "Ik ben gespecialiseerd op het gebied onedele metalen zoals: tin, brons en koper. Een andere specialiteit is beeldhouwwerk van de veertiende eeuw tot de achttiende eeuw en dat komt niet zo vaak voor".

Het programma Tussen Kunst & Kitsch wordt uitgezonden door de AVRO/TROS. De uitzending die vandaag is opgenomen is op 17 januari te zien op NPO 1.

Meer over dit onderwerp:
Middelburg Kunst & Kitsch Oud stadhuis
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws