'Door deze markt voel ik mij thuis' (video)

'Door deze markt voel ik mij thuis' (video)
'Door deze markt voel ik mij thuis' (video) © OZ
Markt Marina Beach

Succes

HOEK - Vluchtelingen van het asielzoekerscentrum op vakantiepark Marina Beach zijn heel blij met de markt. Speciale Syrische koffie, Turks en Syrisch brood, rijst en levensmiddelen, de vluchtelingen maken goed gebruik van de markt. "Ons eten is erg lekker en ik ben blij dat ik het hier ook kan kopen. Vooral het brood ben ik heel blij mee", vertelt vluchteling Mahmoud Al Saleh. 

Helpen

Zijn broer Murad Al Saleh helpt elke keer als de markt er is: "Het is fijn om deze mevrouw te helpen, ze is als een moeder voor mij. Door het helpen leer ik ook Nederlands, dat is goed", vertelt hij. "Elke week koop ik hier ook spullen. Koken kan ik niet, dat doet mijn broer en dat is altijd erg lekker."
© OZ
'Terneuzen is te ver'
De bewoners van het azc kunnen voor buitenlandse boodschappen ook terecht in Terneuzen. "Ik vond dat best wel ver voor deze mensen. Ze hebben natuurlijk geen auto. Daarom heb ik aangeboden met de spullen naar hier te komen", vertelt verkoopster Gulcan Kanduman.  

Gezellig

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) kreeg het verzoek van de Turkse dame om op het terrein te komen staan. Het COA was daar erg blij mee. "Het is altijd gezellig als de markt er is. Iedereen komt er wel iets kopen en praat daar met elkaar. Voor de vluchtelingen is het fijn dat ze nu ook producten kunnen kopen die ze gewend zijn."