Aftellen naar Rio: Michel Everaert

Michel Everaert
Michel Everaert © OZ

Atlanta 1996

OOST-SOUBURG - Michel Everaert deed in 1996 samen met Sander Mulder mee aan het beachvolleybal. Dat stond toen voor het eerst op het programma. Het duo stond zevende op de wereldranglijst maar verloor twee keer kansloos. Everaert is tegenwoordig werkzaam binnen de volleybalbond waar hij directeur sport is. 
Michel Everaert
Michel Everaert © Volleybalbond
Wat verwacht je van de Nederlandse (beach) volleyballers tijdens deze Olympische Spelen? |
De Nederlandse dames hebben in het afgelopen jaar een enorm grote stap richting de wereldtop gezet. Vooralsnog lijkt het erop dat Amerika, China, Brazilië en Rusland  een maatje te groot zijn voor de rest van de wereld. Nederland is misschien wel de sterkste van de rest, maar om een medaille te winnen zal er in de kwartfinale van één van de top vier landen gewonnen moeten worden. En dan beachvolleybal. Daar doet Nederland met twee teams mee. Meppelink en Van Iersel kunnen de halve finale halen, maar dan moeten ze wel Amerika, Duitsland en Brazilië ontlopen. Die zijn in mijn ogen sterker. Bij de mannen zijn er 8 teams die uit gaan maken wie de medailles winnen, daar horen de twee Nederlandse teams bij. De vorm van de dag gaat uitmaken of Brouwer/Meeuwsen en Varenhorst/Nummerdor daar bij gaan horen. 
Voor welke andere sporten blijf je wakker tijdens de Spelen?
Dat vind ik moeilijk om nu al te zeggen. Veel zal afhangen van de prestaties van de Nederlanders. Ik ben in veel sporten geïnteresseerd maar heb wel een sterk gevoel voor de grootsheid van een sport. Voor mij zijn niet alle Olympische medailles even veel waard, ik zal dus wakker blijven voor de “legendarische” medailles.     
Hoeveel gouden medailles gaat Nederland halen denk je? En van wie verwacht je vooral veel?
Het medaille klassement vind ik niet interessant, daar houd ik me dan ook niet mee bezig. Een eventuele gouden medaille van Dafne Schippers op de 100 meter is voor mij niet te vergelijken met wéér een gouden medaille bij hockey. 
Bekijk een overzicht met alle Zeeuwse deelnemers op de Olympische Spelen op onze speciale Tiki Toki pagina.