Explosieve groei bij zomerschool Terneuzen (video)

Explosieve groei bij zomerschool Terneuzen (video)
Explosieve groei bij zomerschool Terneuzen (video) © OZ
Zomerschool Terneuzen
TERNEUZEN - Groei door sfeer
De groei van het aantal kinderen dat aangemeld wordt bij de zomerschool is onder andere te verklaren vanwege de sfeer. Daarnaast kunnen kinderen tijdens de zomerschool extra hulp en uitleg krijgen bij vakken als rekenen en taal. In het reguliere schooljaar is daar vaak geen tijd voor omdat het geld voor een extra leerkracht of onderwijsassistent vaak ontbreekt.
Effect moeilijk te meten
Of kinderen uiteindelijk beter presteren op school is niet echt te meten. Volgens de directrice Addy Rouw van de zomerschool zou er dan een soort eindtoets gegeven moeten worden aan het einde van de periode. ''Het zou jammer van de tijd zijn om in een eindtoets alle energie te steken. Het belangrijkste is dat ze hier extra kunnen oefenen, extra uitleg krijgen en ook nog eens met plezier aan de slag gaan. Dat laatste scheelt al een heleboel en leren gaat dan ook een stuk makkelijker.''
Wachtlijst
Omdat de populariteit dit jaar toenam, moest er zelfs een wachtlijst in het leven worden geroepen. De verwachting is dat dit ook volgend jaar zo blijft. Want 65 kinderen is volgens de organisatie echt het maximum om nog verantwoord extra onderwijs te geven.
ITEM Zomerschool Terneuzen