Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade gered, échte Zeeuwse mosselen en stratenloop

Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade gered, échte Zeeuwse mosselen en stratenloop
Zeeland wordt wakker: Reddingsbrigade gered, échte Zeeuwse mosselen en stratenloop © OZ
KNRM in actie
KNRM in actie © Mario Rentmeester

Reddingsbrigade gered

OOST-SOUBURG - De KNRM is woensdagavond uitgerukt voor een omgeslagen bootje van de Reddingsbrigade. In de Noordzee tussen Walcheren en Neeltje-Jans werden drie personen uit het water gehaald.
Mosselen
Mosselen © Mosselkantoor

Alleen de echte

Een keten van mosselkwekers wil een bedrijfstak opzetten, waarin alleen mossels worden verkocht die ze als 100 procent Zeeuws beschouwen. Nu nog worden mosselen als Zeeuws verkocht, die volgens enkele kwekers die naam helemaal niet mogen dragen.
CineCity overvol door regen
CineCity overvol door regen © Omroep Zeeland

Record door regen

Bioscoop CineCity heeft de drukste dagen uit het bestaan beleefd. Door het natte weer liep het storm bij bios. Vooral kinderfilms bleken enorm in trek. Dinsdag werden ruim 4.000 kaartjes verkocht, een verbetering van het oude dat tot stand was gekomen dankzij Harry Potter en lord of the Rings.
Erwin Harmes
Erwin Harmes © Omroep Zeeland

Tweede, maar toch eerste

Atleet Erwin Harmes uit Middelburg is eindwinnaar van het Stratenloopcircuit 2016. Hij finishte in de Boulevardloop in Vlissingen als tweede, en dat was goed genoeg om zijn rivaal Martijn de Kok in het algemeen klassement voor te blijven. 
Weer
Wolken en zon wisselen elkaar vandaag af. Op de meeste plekken blijft het vandaag droog, maar plaatselijk kan er een bui vallen. Het wordt ongeveer 22 graden.