Zeeuwse visaanvoer met kwart gedaald (video)

Zeeuwse visaanvoer met kwart gedaald (video)
Zeeuwse visaanvoer met kwart gedaald (video) © Omroep Zeeland
© Omroep Zeeland

Garnalenhavens

OOST-SOUBURG - Vlissingen is de enige plek in Zeeland waar nog grote hoeveelheden vis aangevoerd worden. In Colijnsplaat en Breskens worden bijna alleen garnalen binnengebracht. In Colijnsplaat is de aanvoer sinds 2011 zelfs gehalveerd. Onderstaande grafiek laat de aanvoercijfers zien van de afgelopen jaren zien van de drie vismijnen. 

Sluiting

In Colijnsplaat is de aanvoer inmiddels zo minimaal dat te betwijfelen valt of de vismijn nog lang kan blijven bestaan. Toch is er volgens Johan van Nieuwenhuijzen, directeur van de United Fish Auctions, nog geen sprake van sluiting.

Grote broers

De United Fish Auctions is het overkoepelende bedrijf waartoe de vismijn in Colijnsplaat en die van Stellendam en Scheveningen behoren. Dankzij die twee grote broers is de toekomst van Colijnsplaat veilig volgens de directeur. 

Trouw aan thuishaven

Visser Cobus Mol was woensdagmiddag een van de weinige die aan wal lag in Colijnsplaat om garnalen te lossen. Met zijn schip de Kortgene-9 blijft hij voorlopig trouw aan thuishaven Colijnsplaat. 
Toekomst vismijnen internet 1

Gemeenten

De aandelen van de United Fish Auctions zijn in handen van de gemeenten Goedereede, 's Gravenhage en Noord-Beveland. De Zeeuwse Visveiling NV, waar Vlissingen en Breskens onder vallen, is in handen van de gemeenten Sluis en Vlissingen.