72-jarige kok maakt 1500 sateetjes voor filmfestival
Indisch
OOST-SOUBURG - Het openingsgala van Film by the Sea is vrijdag 9 september. Er worden zo'n vijftienhonderd gasten verwacht. En die krijgen allemaal een rijsttafel met verschillende Indische gerechten.
Laatste voorbereidingen
Mede-eigenaar Mark Leemans is al maanden bezig om alles te regelen voor het buffet. Dat doet hij samen met zijn 72-jarige vader die nog in de keuken van het restaurant staat. Zoonlief ziet de opdracht als een kroon op het werk.
72 jaar
Kok Ids-Jan Leemans (72 jaar) heeft al voor hetere vuren gestaan. Hij heeft al eens 4,5 duizend sateetjes gemaakt voor een opdracht voor het filmfestival. Nog altijd vindt hij het werk uitdagend.
Kok Ids-Jan Leemans (72 jaar) heeft al voor hetere vuren gestaan. Hij heeft al eens 4,5 duizend sateetjes gemaakt voor een opdracht voor het filmfestival. Nog altijd vindt hij het werk uitdagend.
Familie en vrienden
Op de avond zelf krijgen vader en zoon hulp van vrienden en familie uit de Molukse gemeenschap. Molukse families hebben een traditie van het verzorgen van maaltijden voor grote groepen familie op trouwerijen en begrafenissen.
Op de avond zelf krijgen vader en zoon hulp van vrienden en familie uit de Molukse gemeenschap. Molukse families hebben een traditie van het verzorgen van maaltijden voor grote groepen familie op trouwerijen en begrafenissen.
Beste van Nederland
In 2015 werd het Indische restaurant in Oost-Souburg nog uitgeroepen tot beste van Nederland. Ze kregen deze beoordeling van de website Indoweb.