The sky is the limit voor Zeeuwse luchtvaartdagen (video)

The sky is the limit voor Zeeuwse luchtvaartdagen (video)
The sky is the limit voor Zeeuwse luchtvaartdagen (video) © oz
Zeeuwse Luchtvaartdagen

Druk

MIDDEN-ZEELAND - Door het perfecte weer was het vrijdagochtend al snel druk op vliegveld Midden-Zeeland. Joop van Weele van de organisatie was dan ook dik tevreden:'Ik sta er iedere keer weer van te kijken hoeveel mensen dit evenement trekt.' Hoewel de Luchtvaartdagen veel dezelfde ingrediënten kennen, wordt toch geprobeerd om het ieder jaar net iets anders te doen. Het aantal standhouders is in 2016 volgens de organisatie bijna verdubbeld. 
© oz

Publiekstrekkers

Twee grote publiektrekkers zijn de F-16 van de landmacht, en een gereconstrueerd Duits jachtvliegtuig, een Messerschmidt. Voor het oude vliegtuig stond een lange rij met mensen die even in de cockpit mochten zitten en de verhalen van professor doctor Emil Messerschmidt mochten aanhoren.
© oz

Antonov

Daarnaast zijn er de vertrouwde elementen van de Luchtvaartdagen: De militaire voertuigen van het Axelse museum Gdynia, oude vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog, een nog vliegend Russisch passagiersvliegtuig, de Antonov, en heel veel stands en activiteiten. Morgen is er nog een Luchtvaartdag van 10.00 tot 18.00 uur.