Welke grootmeester kan de strijd aan met Sasikiran? (video)

HZ Schaaktoernooi
VLISSINGEN - 262 deelnemers 
Het HZ-schaaktoernooi is een van de grotere schaaktoernooien in Nederland. Onder de 262 deelnemers zitten 14 grootmeesters. Bij elkaar vertegenwoordigen alle schakers een gemiddelde rating van 1978. De echte toppers zitten daar ver boven. Zo heeft de nummer één op de startranglijst een rating van 2658. 
Krishnan Sasikiran
Zijn naam is Krishnan Sasikiran (foto onder) en komt uit India. Hij was in 2004 en 2010 al de sterkste in Zeeland en staat op de 92e plaats op de wereldranglijst. 
Krishnan Sasikiran
Krishnan Sasikiran © OZ
Loek van Wely
Na Krishnan Sasikiran is de 43-jarige Loek van Wely de hoogst geplaatste speler. De nummer twee van de plaatsingslijst komt uit Tilburg. Hij werd zeven keer kampioen van Nederland. 
Loek van Wely
Loek van Wely © OZ
Talent
Een talent om in de gaten te houden is Jorden van Foreest uit Groningen. Hij is pas 17 jaar maar heet nu al de titel Grootmeester. Als nummer vier op de plaatsingslijst hoopt hij lang mee te kunnen doen om de prijzen. 
Jorden van Foreest
Jorden van Foreest © OZ

Zeeuwse deelname

Natuurlijk doen er ook Zeeuwse schakers mee aan het HZ-toernooi. De hoogst geplaatste Zeeuw is Koen Leenhouts uit Ijzendijke. Hij is internationaal meester en al jaren een bekend gezicht in Vlissingen. Kan hij als nummer 11 op de plaatsingslijst voor een stunt zorgen? 
Koen Leenhouts
Koen Leenhouts © OZ