Delta laat voetbalfans schrikken, FOX Sports even op zwart

Delta laat voetbalfans schrikken, FOX Sports even op zwart
Delta laat voetbalfans schrikken, FOX Sports even op zwart © OZ

OOST-SOUBURG - — Yous (@elKalam_)
">
Delta en Fox
Delta en Fox zijn al lang met elkaar in gesprek over de voetbalrechten van de eredivisie. Op 1 augustus liep het contract tussen beide partijen af, maar tot op heden zijn ze nog geen nieuwe overeenkomst aangegaan. Delta wil FOX Sports niet opnemen in het standaardpakket, omdat dan alle abonnees van Delta moeten meebetalen om voetbal te kijken. 
Even op zwart
Zondagmiddag was het duel tussen FC Groningen en Feyenoord nog in zijn geheel te zien bij Delta, maar vlak voor het beginsignaal van Sparta-Ajax ging de zender ineens op zwart. ''Heel ongelukkig. Wij wisten dat de onderhandelingen dit weekend misschien stuk konden lopen, en daarom stond dit testbeeld klaar voor het geval er geen signaal meer doorgeven zou worden'', aldus een woordvoerder van Delta. Ook bij Ziggo hadden FOX-abonnees last van de storing. 

Onderhandelingen

Rond kwart voor drie konden voetbalfans weer kijken naar de eredivisie, maar het blijft dus nog onzeker of beide partijen in de komende week toenadering tot elkaar vinden. FOX Sports heeft inmiddels wel een akkoord bereikt met KPN. ''Dat heeft ons goede hoop gegeven, dat ook wij er snel uit gaan komen'', laat Delta in een reactie weten. 

— DELTA (@DELTAnv)
">