Zeeland wordt wakker: Delta-dividend, vluchtelingen, Giro en valpartijen

Zeeland wordt wakker: Delta-dividend, vluchtelingen, Giro en valpartijen
Zeeland wordt wakker: Delta-dividend, vluchtelingen, Giro en valpartijen © OZ
Vlaggen bij hoofdkantoor Delta
Vlaggen bij hoofdkantoor Delta © OZ

Delta-dividend

OOST-SOUBURG - Zeeland deelt niet langer in de winst van energiebedrijf Delta, nu het bedrijf moet zien te overleven. Het verdwijnen van die Delta-dividenden doet pijn in Zeeland. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege de onzekere toekomst van het bedrijf zelf. Dat zegt financieel wethouder Hans de Kunder van de gemeente Reimerswaal.
Bilal en Yoeri
Bilal en Yoeri © OZ

Vluchtelingen

VV Kloetinge hield zaterdag een speciale dag voor vluchtelingen uit het AZC in Goes. Doel was om de vluchtelingen even het AZC te doen vergeten en ze te laten genieten door middel van balspelletjes.
© oz

Giro

Ruim 600 fietsers stonden vanochtend aan de start op de Nieuwe Haven in Zierikzee voor de Giro di Schouwen-Duiveland. Het is voor het zevende jaar dat het evenement wordt georganiseerd.
Jil Buijze valt
Jil Buijze valt © OZ

Valpartijen

Springruiter Jil Buijze beleefde een emotionele dag bij Jumpin' de Weel. De Baarlander kwam tijdens de Grand Prix finale lelijk ten val met zijn paard Venus, maar won even later een auto met een ander paard bij de Winning Round.
Lees verder: Springruiter Jil Buijze overleeft lelijke val en wint auto

Twee wielrenners zijn zondagmiddag gewond geraakt na een valpartij. Het ongeval gebeurde rond 12.20 uur op de kruising van de Jonker Fransweg met de Binnendijk.

Geluidsloze kermis
Geluidsloze kermis © OZ

Kermis

Een geluidsarme kermis speciaal voor kinderen met autisme of een verstandelijke beperking. Die werd zondagmiddag gehouden in Middelburg en dat trok veel bekijks.

Weer

De dag begint met wolkenvelden, maar in de loop van de dag breekt de zon steeds vaker door. Het blijft op de meeste plaatsen droog en bij een matige tot aan zee soms krachtige westelijke wind wordt het maximaal 20 graden. Tegen de avond valt een lokale bui en het wordt vannacht niet kouder dan 12 tot 15 graden.