Topscorer Hoek op stage in Malta

Clinckemaillie-stage-Malta-ZNO160808KR

Uitstraling Hoek

HOEK - Hoek heeft toestemming gegeven voor de stage van Clinckemaillie. "Wij willen hem die kans geven", zegt Jacky Lambert, lid van de technische commissie van Hoek.  "Het is goed voor de uitstraling van Hoek als er jongens via onze club doorstromen naar het profvoetbal."

Contact

Clinckemaillie is volgens Lambert via een Belgische oud-profvoetballer in contact gekomen met de club uit Malta.
Guillaume Clinckemaillie
Guillaume Clinckemaillie © Sjaak van der Salm
foto: Sjaak van der Salm
Vervanger
Als de stage van Clinckemaillie leidt tot een vertrek van de Belg bij de hoofdklasser, wil Hoek nog een vervanger aantrekken. De club wil dan ook uiterlijk 15 augustus weten of Clinckemaillie wel of niet naar Malta vertrekt. "Josimar Pattinama en Nick de Groote zijn geblesseerd. Stel dat Guillaume vertrekt, dan praat je wel over drie vaste krachten, waarover we niet kunnen beschikken." Hoek zal dan haast moeten maken met het aantrekken van een vervanger, want de competitie begint al op zaterdag 20 augustus.
Pembroke Athleta
Pembroke Athleta komt uit Pembroke. De club werd in het seizoen 2014-2015 kampioen van de First Division. Sinds het seizoen 2015-2016 speelt de Pembroke Athleta op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de achtste plaats in de Premier League.
Topscorer
Clinckemaillie was de afgelopen drie seizoenen topscorer bij Hoek met respectievelijk dertien, veertien en tien goals.