Scouts van Veerse Meer geplukt door KNRM

Scouts van Veerse Meer geplukt door KNRM
Scouts van Veerse Meer geplukt door KNRM © KNRM Veere
© KNRM Veere

Gevaarlijk

VEERE - De vrijwilligers van de KNRM kwamen net van een vorige hulpverlening af. Rond 20.00 uur zagen zij het vlot in de vaargeul drijven en vonden de situatie gevaarlijk en grepen in. Ze zagen dat de scouts hun volledige bepakking bij zich hadden en dat geen van de jongeren een reddingsvest droeg. Ook waren maar twee peddels aan boord.

Hekgolf

Door het gewicht en de wind kwamen de scouts maar nauwelijks vooruit. "Op onze vraag wat ze zouden doen als er een snel varende boot met grote hekgolf of slechter nog een groot binnenschip zou passeren had geen van de scouts enig idee", aldus de KNRM op Facebook. "Gezien de bijzonder gevaarlijke situatie hebben we besloten alle scouts en hun bepakking voorzichtig aan boord van de reddingboot te nemen. Hierna hebben we hen en hun vlot naar het scoutcentrum gesleept."

Scoutleiding

Op de vraag wat de bedoeling van de scouts was zeiden ze dat dit van hun scoutleiding moesten doen. "We hebben nog geprobeerd de leiding van deze groep te spreken om met hen over de risico's te spreken maar die lieten zich niet zien", aldus de KNRM.

Groepsfoto

Om de goede afloop te vieren werd samen met de opgeluchte KNRM bemanning én scouts nog een mooie groepsfoto gemaakt.