'Kermis gezelliger zonder botsauto's'

'Kermis gezelliger zonder botsauto's'
'Kermis gezelliger zonder botsauto's' © oz
© oz
MIDDELBURG - Intimidaties
Volgens een ambtenaar van de gemeente Middelburg is er vorig jaar na de kermis besloten voor onbepaalde tijd geen botsauto's meer toe te laten. 'Er waren meerdere vechtpartijen. Veel meer dan andere jaren. Groepen jongeren claimen de botsauto's wat voor onrust zorgt. Ook zijn er intimidaties naar andere kermisbezoekers.' 

Gezelliger

In Vlissingen is de botsautoloze kermis net voorbij. Ook daar was de onrust een reden om de attractie niet toe te laten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlissingen is de kermis er een stuk gezelliger op geworden.
Marktmeester
Botsauto exploitant Harry Eijkelboom wilde graag in Vlissingen staan maar mocht zich niet inschrijven. 'Ik merk het steeds vaker. Wat mij betreft ligt verantwoordelijkheid voor de overlast bij de gemeente. Die moeten zorgen dat de jeugd wat te doen heeft. Zo'n marktmeester die ons nu weigert, verplaatst het probleem alleen.'
Vechtpartij
De afgelopen jaren is het flink raak geweest op en rond de botsauto's. Vorig jaar was een heftige vechtpartij in Middelburg waar beelden van op internet verschenen. Er werd overigens geen aangifte gedaan. In 2013 werd in Oostburg een jongen met een mes in zijn nek gestoken na een ruzie in de botsauto's. 
Vechtpartij kermis Middelburg 2015

Reacties

Op social media verschenen veel reacties over de ontbrekende attractie. Op de Middelburgse website en bijbehorende Facebookpagina Wij zijn de Stad is te lezen dat veel mensen blij zijn dat de botsauto's weg zijn. Niet iedereen deelt deze mening: 'een kermis zonder botsauto's is geen kermis', aldus een bezoekster.
Welkom
Volgende week trekt de kermiskaravaan naar Goes. Daar zullen de botsauto's wel gewoon staan. Ook in Terneuzen half september zijn de karretjes welkom: 'Bij ons is er geen sprake van rottigheid. En als er wel eens wat gebeurt dan lost de exploitant het op', aldus een woordvoerder van de gemeente Terneuzen.