Oostbeer Vlissingen geopend voor bezoek (video)

Oostbeer Vlissingen geopend voor bezoek (video)
Oostbeer Vlissingen geopend voor bezoek (video) © OZ
Oostbeer geopend voor bezoek
VLISSINGEN - Napoleon
De Oostbeer aan de Commandoweg in Vlissingen is een vestingwerk uit de tijd van Napoleon en het had toen verschillende functies. Het diende bijvoorbeeld als kering om het water in de vestinggracht rond de stad te scheiden van het zeewater. Zo voorkwam de Oostbeer dat de vestinggracht bij laag water leeg liep. Daarnaast was het vestingwerk onderdeel van een verbindingsroute en een plek vanwaar de vijand beschoten kon worden.
Gids
Nu het eerste deel van de restauratie klaar is, kunnen bezoekers onder leiding van een gids een bezoek brengen aan de Oostbeer. Dit gaat via Stadswandeling Vlissingen, een initiatief van ondernemer Hans Knuijt. De VVV stopt vanaf volgend jaar met het aanbieden van stadswandelingen in Vlissingen.
Fotograaf: A. van Wyngen
Fotograaf: A. van Wyngen © Stadsarchief Vlissingen
Zeezijde
In april is de restauratie van de Oostbeer in Vlissingen gestart. De voorzijde is nu af, en na de bouwvakantie gaan de werkzaamheden aan de zeezijde verder. De Provincie Zeeland draagt € 344.000,- bij aan dit project. De gemeente Vlissingen levert een bijdrage van € 150.000,- in de restauratiekosten. Er loopt nog een actie om meer geld binnen te halen.