Zeeland wordt wakker: politiehonden, Oostbeer en fietsendieven

Zeeland wordt wakker: politiehonden, Oostbeer en fietsendieven
Zeeland wordt wakker: politiehonden, Oostbeer en fietsendieven © OZ
Hans Hoogstrate, hondentrainer Politie-eenheid Zeeland-West-Brabant
Hans Hoogstrate, hondentrainer Politie-eenheid Zeeland-West-Brabant © OZ

Politiehonden

OOST-SOUBURG - Hondengeleiders van de politie in Zeeland willen meer surveillancehonden. Vroeger waren er in Zeeland 15 honden actief, nu 9. Daardoor moeten politieagenten bij een arrestatie nu soms lang wachten op de komst van een hond. Volgens politiehondeninstructeur Hans Hoogstrate is dat vooral bij geweldsincidenten soms lastig.
BUL 1 Politiehond
Oostbeer Vlissingen
Oostbeer Vlissingen © OZ

Oostbeer

Wilde je altijd al eens kijken hoe het Napoleontische monument de Oostbeer in Vlissingen er vanbinnen uitziet? Dit is je kans. De restauratie van de voorzijde van het vestingwerk de Oostbeer in Vlissingen is klaar. Het is nu mogelijk om de Oostbeer te bezoeken.
© OZ

Fietsendieven

De bende fietsendieven die vorige week werd aangehouden heeft veel meer fietsen gestolen dan de politie dan verwacht. Het terugvinden van de eigenaren is niet eenvoudig, zegt inspecteur Axel Lukassen van de politie in Goes, want lang niet iedere gedupeerde doet aangifte. En dat moet je toch wel doen.
BUL Diefstal fietsen
Weer
Wolken en de zon wisselen elkaar vandaag af en er kan een enkele bui vallen. Er waait een matige, op het water vrij krachtige noordwestenwind en het wordt ongeveer 18 graden.