'Het doet iets speciaals in je hart' (video)

'Het doet iets speciaals in je hart' (video)
'Het doet iets speciaals in je hart' (video) © OZ
Herman doet boodschappen online
OOSTBURG - Voldoening
Herman vindt het fijn om elke week boodschappen te doen. "Ik vind het leuk", zegt hij, "Dan ben je er een keer uit." Hij zou graag vaker boodschappen voor mensen in de buurt willen doen. Het geeft veel voldoening. "Het doet iets speciaals in je hart." 

Burenhulp

Tragel Zorg wil haar cliënten meer betrekken bij de samenleving. De burenhulp is nieuw en Tragel verder die hulp uitbreiden. Sara Boeije is blij met de boodschappenhulp: "Herman doet goed zijn boodschappen. Dat is fijn voor hem en voor mij, voor ons allebei." 
© OZ

Boodschappenlijstje met foto's

Op het boodschappenlijstje staan foto's van de meest voorkomende producten om de kans op fouten te verkleinen. Ook vult mevrouw Boeije het meegeven geldbedrag in en het bedrag dat na afloop overblijft. Het boodschappenlijstje wordt zowel door haar als door Herman ondertekend. Zo zijn er geen discussies meer achteraf.
© OZ

Snoepjes

Vaak mag Herman van mevrouw Boeije iets lekkers voor zichzelf uitzoeken. Meestal kiest hij pepermuntsnoepjes. Alle boodschappen legt hij voor mevrouw Boeije op het aanrecht en dan gaat hij weer naar activiteitencentrum De Schelp. "Tot volgende week", roept Sara Boeije. "Tot volgende week", roept Herman.
© OZ