Gigantische flessen voor plastic afval (video)

Gigantische flessen voor plastic afval (video)
Gigantische flessen voor plastic afval (video) © OZ
reuzenflessen

Inzamelen

TERNEUZEN - Met het plaatsen van deze reusachtige petflessen wil Terneuzen extra aandacht vragen voor het inzamelen van plastic. Tien flesvormige bakken plaatst de gemeente deze week bij de buitenzwembaden van de gemeente. 
© Kees Verplanke
foto: Kees Verplanke

Wereldbol

De overige vijf reuzeflessen staan vanaf woensdag in de buurt van de wereldbol ‘de Wereld van Zwerfvuil’ bij de Kop van de Noordstraat in Terneuzen. De wereldbol is gemaakt van 6.000 plastic flesjes en plastic zwerfafval dat uit het water is gevist.

Aandacht

De gemeente vraagt al langere tijd aandacht voor het apart inzamelen van plastic. Op veel plaatsen in de gemeente staan aparte inzamelcontainers. Naast plastic verpakkingsafval kunnen er ook drankenkartons in worden gedeponeerd. 
© OZ

CO2

Door meer plastic in te zamelen komt minder plastic in de verbrandingsovens terecht en daarmee wordt de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) verminderd. Het ingezamelde plastic wordt niet meer verbrand, maar verwerkt als grondstof voor nieuwe producten, zoals fleecekleding, speelgoed en tennisballen.

Afvalstoffenheffing

De gemeente krijgt een vergoeding voor de inzameling van plastic verpakkingsafval en stortkosten worden uitgespaard. Daardoor kan de gemeentelijke afvalstoffenheffing laag blijven.