Zeeland wordt wakker: vluchtelingen, reuzeflessen en gevaarlijke plaat

Zeeland wordt wakker: vluchtelingen, reuzeflessen en gevaarlijke plaat
Zeeland wordt wakker: vluchtelingen, reuzeflessen en gevaarlijke plaat © OZ
© OZ

Vluchtelingen

OOST-SOUBURG - Honderden toeristen én driehonderd vluchtelingen, samen zitten ze op vakantiepark Marina Beach in Hoek. En ze zijn het er allemaal over eens, samen op één park is lang niet zo slecht als van tevoren werd gedacht. Dat vindt ook vaste gast Herman Vermeule, terwijl hij in het begin nog wel zijn twijfels had.
BUL Vakantie Marina Beach 1
© OZ

Reuzeflessen

Terneuzen zet twee meter hoge flessen in om plastic in te zamelen. Deze week worden vijftien van zulke afvalbakken in de vorm van een manshoge oranje petfles neergezet. Terneuzen wil op deze manier extra aandacht vragen voor het inzamelen van plastic. Al loopt volgens Gert Krijger van de gemeente die gescheiden inzameling loopt trouwens toch al niet slecht.
BUL Reuzenflessen Terneuzen
Reddingsbrigade Westenschouwen
Reddingsbrigade Westenschouwen © OZ
Gevaarlijke plaat
De gemeente Schouwen-Duiveland raadt af om op de Verklikkerplaat voor het Verklikkerstrand ten zuiden van Renesse te komen. De plaat lijkt door verplaatsing in de afgelopen jaren vast te zitten aan het strand, maar loopt bij vloed onder. Wandelaars kunnen er daardoor niet meer af. De strandreddingsbrigade heeft al meerdere malen mensen van de plaat moeten halen. 
Lees verder: Idyllisch strand is levensgevaarlijk

Weer

Vandaag eerst nog een stevige bui, maar in de loop van de middag wordt het droog en breekt de zon geregeld door. Bij een veelal matige noordwestenwind wordt het rond 18 graden.