Roompot Vakanties komt in Franse handen

Roompot Vakanties komt in Franse handen
Roompot Vakanties komt in Franse handen © oz
© Roompot

Opknapbeurt voor parken

KAMPERLAND - Volgens topman Jurgen van Cutsem heeft PAI onder meer toegezegd om de eigen parken van Roompot sneller op te knappen. Ook zijn er plannen om uit te breiden met nieuwe parken en extra personeel aan te nemen. Doordat de parken steeds meer bezoekers trekken, denkt Van Cutsem in ieder geval extra schoonmakers en onderhoudsmensen nodig te hebben.

Overnamebedrag onbekend

Roompot, waar meer dan duizend mensen werken, was al in handen van investeerders. Gilde Buy Out Partners en BNP Paribas Fortis hebben een belang, evenals het eigen management en oprichter Henk van Koeveringe. Van Koeveringe had nog twintig procent van de aandelen in zijn bezit.   Hoeveel PAI aan hen betaalt, wordt niet naar buiten gebracht. Het huidige management blijft ook na de deal aandeelhouder. Naar verwachting wordt de overname eind september afgerond.

Stijging van omzet

Roompot was vorig jaar goed voor een omzet van 281 miljoen euro, wat neerkomt op een stijging van 6 procent ten opzichte van 2014. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Kamperland. Bijna 2 miljoen mensen bezochten vorig jaar een Roompot-park, het aantal overnachtingen was ruim 10 miljoen. De focus van het bedrijf zal blijven liggen op vakantieparken aan de kust.
© OZ
Tour de France dichterbij
Roompot heeft ook een eigen wielerploeg. Die wordt voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Van Cutsem hoopt zelfs dat het Roompot-Oranje Peloton volgend jaar ook aan de Tour de France mee mag doen. Hij denkt dat de kans groter wordt dat de organisatie van de Tour zijn ploeg toelaat, nu het bedrijf in Franse handen komt.