Zeeland wordt wakker: Brand, zeebaars en dressuur.

Zeeland wordt wakker: Brand, zeebaars en dressuur.
Zeeland wordt wakker: Brand, zeebaars en dressuur. © OZ
© Frans Bosscha
OOST-SOUBURG - Aan de Kleverskerkseweg in Middelburg heeft brand gewoed in een loods van de gemeente Middelburg. In de loods was een zoutopslag. De brand brak rond 4.00 uur uit in het dak van de loods, anderhalf uur later was de brand onder controle.
© OZ

Zeebaars

Een groep wetenschappers pleit voor een vangstverbod op zeebaars. De bij sportliefhebbers zeer populaire vis dreigt namelijk uit te sterven door overbevissing. Emiel Derksen van Sportvisserij Zuid-West Nederland is niet enthousiast over een totaalverbod, maar zegt wel alles te willen doen om het zeebaarsbestand weer op peil te krijgen.
BUL 1 Zeebaars bedreigd
Auto op zijn kop bij Nieuwerkerk
Auto op zijn kop bij Nieuwerkerk © HV Zeeland

Ongeluk

Bij Nieuwerkerk is gisteren aan het einde van de middag een auto over de kop geslagen. De bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig en kwam in de berm terecht. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt.
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson © Omroep Zeeland

Dressuur

Westkapelle én de Zeeuwse paardenwereld leven mee met Hans-Peter Minderhoud. Vanavond, om precies te zijn om zes minuten voor half negen, komt hij in actie op de Olympische Spelen met Glock's Johnson. De verwachtingen zijn hooggespannen. Zijn collega-ruiter Jessica Nijpjes uit Oost-Souburg heeft er alle vertrouwen in.
BUL Hup HP
Weer
Bewolkt en perioden met regen en motregen. Daarbij een matige tot krachtige zuidwestenwind. De maximumtemperatuur ligt rond 17 graden.