'Alleen nog in Zeeuwse stijl bouwen aan de kust' (video)

'Alleen nog in Zeeuwse stijl bouwen aan de kust' (video)
'Alleen nog in Zeeuwse stijl bouwen aan de kust' (video) © OZ
Zeeland voorbeeld Kustvisie

Veluwe

DOMBURG - Volgens Polie trekt Zeeland geen toeristen met huisjes die net zo goed op de Veluwe kunnen staan. Mensen zijn steeds meer op zoek zijn naar karakteristieke elementen in een regio.
Boerenschuren
Polie denkt aan bouwen met strandpalen en het gebruik van traditioneel Zeeuwse kleuren als grijs-blauw, groen, geel en rood. Ook de kenmerkende zwarte boerenschuren ziet hij als inspiratiebron.
Kustvisie
De Zeeuwse VVV-directeur doet zijn oproep naar aanleiding van gesprekken over een Zeeuwse Kustvisie. Allerlei partijen in de provincie zitten met elkaar om tafel, zoals de provincie Zeeland, kustgemeenten, ondernemers en natuurorganisaties. Grootste vraag is waar in Zeeland nog vakantiewoningen mogen komen aan de kust.
Directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland
Directeur Patrick Polie van de VVV Zeeland © OZ

Rust

Over de bebouwing van kustgebieden is onrust ontstaan, nadat minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu aangaf dat iedere gemeente voortaan zelf zou mogen bepalen of ze haar kustgebieden bebouwt. Kustgebieden zijn erg in trek voor de bouw van met name vakantiehuizen. De opmerking van Schulz leverde een storm van protest op van onder meer natuurorganisaties, die bang zijn dat rust en ruimte in natuurgebieden bij de kust verloren gaan.