Zeeland wordt wakker: Minderhoud, reddingsbrigade en klompen

Zeeland wordt wakker: Minderhoud, reddingsbrigade en klompen
Zeeland wordt wakker: Minderhoud, reddingsbrigade en klompen © oz
Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud © Omroep Zeeland

Minderhoud

OOST-SOUBURG - Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud uit Westkapelle is de Olympische Spelen goed begonnen. In de Grand Prix, die meetelt voor de landenwedstrijd scoorde Minderhoud met zijn paard Glock's Johnson 76.957 % en staat op plek negen. Nederland houdt daardoor uitzicht op een medaille.
Belgische luchtmacht in actie
Belgische luchtmacht in actie © OZ

Oefening reddingsbrigade

Op het Banjaardstrand van Kamperland is donderdagavond de Belgische luchtmacht in actie gekomen. En dat gebeurde niet zomaar. Samen met de KNRM en de Domburgse reddingsbrigade werd geoefend in het samenwerken en dat zag er spectaculair uit.
© OZ

Klompen

De klomp wordt bijna met uitsterven bedreigd. Nou ja, niet de klomp op zich, maar wel de makers. In totaal zijn er in Nederland nog maar vier ambachtelijke klompenmakers. Één woont en werkt in Heinkenszand en luidt de noodklok.
Anneke van den Dries
Anneke van den Dries
foto: Anneke van den Dries

De zon komt

De dag begint met bewolking en soms nog wat lichte regen of motregen, maar halverwege de ochtend wordt het droog en komt de zon al af en toe tevoorschijn. Vanmiddag is er meer ruimte voor zon en bij een matige zuidwestenwind wordt het 22 of 23 graden.