Toeristenseizoen gered door goed voorjaar

Met een 'gemiddelde herfstvakantie', waar de bezettingsgraad op campings rond de 50 procent ligt en in hotels en op vakantieparken iets hoger, kijkt Polie tevreden terug op het toeristenseizoen. De effecten van het slechtere weer tijdens het hoogseizoen verwacht Polie volgend jaar terug te zien in de cijfers.

(foto: Omroep Zeeland )

Het seizoen begon goed. Waarbij door het goede weer met Pasen en Hemelvaart oude records werden verbroken. Zo was het weekend van Hemelvaart de drukste in tien jaar tijd. Toen was er aan de kust bijna geen plek meer te vinden en moest de VVV toeristen doorverwijzen naar campings en hotels verder het binnenland in. Alleen in de omgeving van Hulst en Yerseke waren er nog plaatsen vrij.

Nat

Dat beeld was tijdens het hoogseizoen heel anders. Toen liet de zon Zeeland in de steek. En dat zag Polie terug in het aantal last-minute boekingen, die er nagenoeg niet waren.

Toch was het slechte weer niet direct terug te zien in de bezettingscijfers dit jaar, doordat het merendeel van de toeristen ver van tevoren had gereserveerd. Polie verwacht dat het slecht weer-effect volgend jaar wel terug te zien is in de cijfers. "Mede door het feit dat het Middellandse Zee-gebied weer veiliger wordt."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
toeristen VVV Zeeland Patrick Polie bezetting
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws