Laatste klusjes in nieuwe poliklinieken Vlissingen

Laatste klusjes in nieuwe poliklinieken Vlissingen
Laatste klusjes in nieuwe poliklinieken Vlissingen © OZ
Nieuwe poliklinieken ziekenhuis
VLISSINGEN - Oogheelkunde
De polikliniek oogheelkunde zat de afgelopen maanden tijdelijk in het Medisch Centrum Middelburg. De afgelopen dagen zijn de meeste apparaten verhuisd om de eerste patiënten maandag in het nieuwe ziekenhuis te kunnen behandelen. Manager oogheelkunde Gratia Bavelaar vindt het spannend om als één van de eerste te verhuizen: "Wij geven de eerste klap erop. We hebben een nieuw aanmeldsysteem voor patiënten, dat zal voor iedereen echt even wennen zijn."

Prikken
Op de plek waar vroeger het personeel at, zit nu de prikpoli. Wie dus bloed moet laten afnemen kan daar terecht. De prikpoli ligt in het verlengde van de nieuwe ingang. "Hier is alles al klaar voor maandag." Mensen die komen, moeten op een apparaat aangeven waarvoor ze komen en dan krijgen ze een nummertje. De wachtruimte is ruimer dan de oude, Verder hebben we drie prikcabines. Ben je aan de beurt, dan komt jouw nummer op een groot scherm', vertelt medewerker huisvesting Rob de Cuyper.
© OZ

Testen

Voordat het ziekenhuis maandag echt open kan worden de systemen nog getest. "We krijgen een nieuw aanmeldsysteem voor patiënten. Dat zijn we nu volop aan het testen. Maar ook de toiletten die maandag in gebruik worden genomen, worden nog nagelopen." Aanstaande maandag is alles net even anders dan iedereen gewend was. "De uitstraling is natuurlijk compleet anders en ook het ziekenhuis is anders ingedeeld. Maar we hebben de komende maanden gastvrouwen bij de ingang staan die de patiënten helpen", vertelt de Cuyper. 

Verbouwing

Begin dit jaar startte de verbouwing van het ziekenhuis. Voor de verbouwing was 20 miljoen euro nodig. De helft daarvan is opgehaald via crowdfunding. 650 voornamelijk Zeeuwse particulieren en zakelijke investeerders hebben geld in het ziekenhuis gestoken. Als de verbouwing eind dit jaar helemaal klaar is, is het ziekenhuis een derde kleiner dan eerst. In Vlissingen draait het straks om zorg op afspraak. De acute en complexe zorg van het ADRZ blijft in Goes.