Jongens vast voor diefstal snorfietsen

Snorfiets
Snorfiets © Omroep Zeeland

Verdachte situatie

MIDDELBURG - Een oplettende burger zag tegen 2.00 uur twee jongens met donkere kleding en een capuchon op hun hoofd fietsen aan de Ravesteijnweg Eén van hen had fietstassen waar van alles uitstak. Gezien het tijdstip vertrouwde de man het niet en belde de politie. De politie zag drie jongens op een bankje zitten, maar de agenten zagen niks bijzonders in de fietstassen. De politie zag weltwee snorfietsen met warme uitlaten in de buurt van de jongens staan. Deze bleken te zijn gestolen.

Sleutels

De jongens ontkenden dat de snorfiets van hen was, maar één van de agenten zag naast de voet van één van de jongens een fietssleutel liggen. Als blijkt dat deze past op één van de snorfietsen wordt hij als verdachte aangehouden. Na fouillering komt er nog een sleutelbos tevoorschijn met daaraan onder andere een autosleutel.

Inbrekersspullen

Ook de andere jongen wordt aangehouden nadat in zijn rugtas inbrekersspullen en een blauwe kentekenplaat worden gevonden. De snorfietsen en de sleutelbos blijken gestolen te zijn vanaf hetzelfde adres. De gedupeerde weet inmiddels dat zijn spullen weer terecht zijn. De jongens zitten vast in Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt op dit moment geen verdenking.