Inwoner van Domburg waarschuwt parkerende toeristen (video)

Inwoner van Domburg waarschuwt parkerende toeristen (video)
Inwoner van Domburg waarschuwt parkerende toeristen (video) © OZ
Parkeeroplossingen Domburg int 2a
DOMBURG - Vergunninghouders
In de zomermaanden blijkt parkeren in de badplaats voor toeristen zo lastig, dat die er niet voor terugdeinzen om op plekken voor vergunninghouders te gaan staan. Bewoners vinden het vervelend, soms voor zichzelf, maar ook voor de toerist. "Een boete van 90 euro betalen is niet niks", zegt Krijn Minderhoud.

Niet om te pesten

Hij heeft daarom zelf een bordje geknutseld en voor zijn huis gezet. Naar eigen zeggen niet om mensen te pesten, maar om ze te waarschuwen. "Ik probeer ze op die manier te helpen, want blijkbaar is het niet altijd even duidelijk waar ze wel en niet kunnen staan."
Parkeergarage
De Domburgse ondernemersvereniging denkt inmiddels na over een eigen initiatief voor een parkeergarage. Volgens Frans Provoost van die vereniging is er onder ondernemers animo om dat te financieren, maar bevindt het zich nog in een pril stadium. 
Parkeeroplossingen Domburg int 2b

Hotels

Die ondergrondse parkeergarage zou dan op het zogenoemde Nehalennia-terrein komen. Een plek waar voornamelijk gasten van vijf omliggende hotels gebruik van zouden maken. Het gaat in de plannen om een garage van twee lagen, met plek voor zo'n 150 auto's. Maar die plannen staan nog in de kinderschoenen.

2 miljoen

Parkerende toeristen leggen de gemeente Veere in ieder geval geen windeieren. In 2015 kwam er ruim 2 miljoen euro aan parkeergeld binnen en 259.000 euro aan boetegeld. Hoeveel daarvan precies uit Domburg kwam, kan de gemeente niet zeggen.
Nog twee jaar
In Domburg levert parkeren meer problemen op. Tijdens drukke dagen stroomt het centrum vol met verkeer dat naar een plekje zoekt. In 2018 komt de gemeente Veere daarom met extra plaatsen aan de rand en een parkeerverwijssysteem.