Dubbelklapper Zeeland Cruise Port (video)

Dubbelklapper Zeeland Cruise Port (video)
Dubbelklapper Zeeland Cruise Port (video)

1500 toeristen

VLISSINGEN - Aan de Finsakade in de Buitenhaven van Vlissingen meerde vanochtend vroeg de 'Seven Seas Voyager' aan. Dit schip met voornamelijk Amerikaanse passagiers kwam voor het eerst naar Vlissingen. Om half 11 maakte de 'Albatros' zijn opwachting aan de kade van de Bijleveldhaven in Vlissingen-Oost. Dat schip was hier al meer geweest en had merendeels Duitsers als passagiers. In totaal kwamen er rond de 1500 toeristen aan wal om per bus naar Middelburg, Vlissingen maar ook naar Brugge te gaan.

Goed jaar

Na wat tegenvallende jaren is 2016 een redelijk goed jaar voor ZCP, volgens commercieel manager Yvonne de Wolf:  
Aankomst cruiseschepen vlissingen

Cruiseterminal

Volgens De Wolf is Zeeland Cruise Port tevreden wanneer er 10 cruises per jaar Vlissingen aandoen. Het feit dat de passagiers ontvangen worden op een kade van een havenbedrijf vindt ze niet ideaal, maar er is geen alternatief. Op het verlanglijstje van ZCP staat inmiddels geen eigen cruiseterminal meer, maar wel een vaste plek ergens in Vlissingen waar de cruiseschepen altijd aan kunnen leggen. 

Gecharmeerd

De Duitsers die van de Albatros afkomen nemen de industriële achtergrond van de landingsplaats voor lief, maar zouden liever wat anders zien, Wel waren ze gecharmeerd van de ontvangst door het koor van Ons Boerengoed aan de Finsakade en het Westkappels Koor in de Bijleveldhaven.