'Het had slechter kunnen aflopen' (video)

'Het had slechter kunnen aflopen' (video)
'Het had slechter kunnen aflopen' (video) © OZ
Bedrijfsleider motorkap

Betrapt

KAPELLE - De bedrijfsleider betrapte gisteren in de winkel een man en vrouw op winkeldiefstal na een tip van een klant. De twee lieten ongeveer de helft van hun boodschappen in een mandje liggen tijdens het afrekenen en hadden deze truc waarschijnlijk al vaker toegepast. 

Politie gebeld

Toen Van Boven ze daarmee confronteerde bleven ze in eerste instantie rustig. Maar toen liep de man ineens naar buiten. Van Boven belde de politie en ging hem achterna. "Ik heb wel vaker winkeldieven, maar die gaan dan meestal gewoon rustig mee naar het kantoortje", vertelt hij.

Bozer en bozer

Bij de auto ontdekte hij nog meer gestolen waren in de kofferbak, waarna hij zichzelf bozer en bozer voelde worden. In afwachting van de politie probeerde hij het gesprek aan te gaan met de man, die vervolgens met een beschuldigende vinger naar zijn vrouw wees. 

Motorkap

Daarna gebeurde er iets wat de bedrijfsleider absoluut niet had zien aankomen. Het tweetal stapte in de auto en de man gaf gas terwijl hij voor de auto stond. Van Boven had daarom geen andere keus dan op de motorkap te duiken. 

Verkeerd bezig

Hij werd zo'n 450 meter meegesleurd, tot omstanders de auto wisten klem te rijden. Dat ging volgens hem met zo'n 30 a 40 km per uur, 'niet heel erg hard' noemt hij het zelf. Hij vermoedt dat de dader nog enigszins het besef had verkeerd bezig te zijn. René van Boven kwam er uiteindelijk zonder kleerscheuren vanaf, maar een dag later zit de schrik er toch in: "Achteraf besef je pas: dit had anders kunnen aflopen."
Emté supermarkt in Kapelle
Emté supermarkt in Kapelle © OZ