Minderhoud negende bij Olympische Kür op muziek

Minderhoud negende bij Olympische Kür op muziek
Minderhoud negende bij Olympische Kür op muziek © Omroep Zeeland

Burgh-Haamstede

De proef werd gewonnen door de Britse Charlotte Dujardin met een extreem hoge score van 93.857%. Ze deed dat met haar paard Valegro, dat in Burgh-Haamstede is gefokt. 
Vijf procent
Na zijn kür stond Minderhoud eerste in het klassement. Er moesten toen nog 11 andere combinaties van start gaan. Minderhoud plaatste zich als dertiende voor de individuele finale. Hij presteerde veel beter als tijdens de Grand Prix Special. Daar haalde hij een score van 75.224%. Vandaag was dat ruim 5 procent beter.
Spannend
Eerst werd hij ingehaald door de Brit Carl Hester en de Zweede Tinne Silfven Wilhelmsson. Na de laatste pauze kegelde de Duitse Kristina Broring-Sprehe de dressuurruiter uit Westkapelle van het podium. Charlotte Dujardin uit Groot-Brittannië pakte met het Zeeuwse paard Valegro daarna de eerste plaats. Ook Dorothee Schneider (Duitsland), Severo Jurado Lopez (Spanje), Laura Graves (Amerika) en Isabell Werth (Duitsland) haalden Minderhoud nog in. 

Naar huis


Voor Minderhoud zitten de Olympische Spelen er nu op. Tijdens de landenwedstrijd greep hij met Nederland net naast brons