Charlotte is 15 en ze wil jouw leven redden (video)

Charlotte is 15 en ze wil jouw leven redden (video)
Charlotte is 15 en ze wil jouw leven redden (video) © OZ
Jongste strandwacht

Posten

RENESSE - Vanaf de Reddingspost Jan van Renesseweg in Renesse houdt Charlotte de badgasten nauwlettend in de gaten. Ze woont in Oud-Beijerland, maar kent het hier op haar duimpje. "Mijn opa en oma staan hier op de camping, dus ik kom hier al sinds ik geboren ben," vertelt de jongste aanwinst van de post. "Vorig jaar bedacht ik me dat het wel heel leuk zou zijn om hier te werken en dat kon. En nu mag ik lekker het water op, dat is het leukste."
Charlotte is de jongste strandwacht van Zeeland
Charlotte is de jongste strandwacht van Zeeland © OZ
ITEM jongste strandwacht

Opleiding

Charlotte is dit seizoen begonnen als Aspirant Lifeguard. Dan krijg je elke woensdag en zaterdag een opleiding om uiteindelijk Junior Lifeguard te worden. "Dat is op één van de drie posten hier. Dan krijg je theorie en oefen je reddingen. Als je dat goed doet, mag je examen doen." 

'Klaar voor'

Een echte redding heeft Charlotte nog niet meegemaakt. "Nee, wel van die EHBO'tjes, maar dat is niet zo heel spannend verder," zegt ze lachend. Maar als het nodig zou zijn, dan zou ze er klaar voor zijn. "Daar heb je voor getraind. En ik heb er eigenlijk wel zin in."

Jong en enthousiast

Bij Strandreddingsbrigade Westenschouwen zijn ze blij met Charlotte. "Dat ze jong is, maakt helemaal niets uit, daar merk je niets van," zegt postcommandant Nathalie Doest. "Charlotte doet enthousiast en actief mee. Ze past goed in de groep."