Waarschuwing voor plastic stukjes in broden van Emté en Sligro (video)

Waarschuwing voor plastic stukjes in broden van Emté en Sligro (video)
Waarschuwing voor plastic stukjes in broden van Emté en Sligro (video) © Omroep Zeeland
plastic in brood
DEN HAAG - Lambèr en/of Trommelen 
Het gaat om dagvers brood, broodjes en mueslibollen van het merk Lambèr en/of Trommelen die te koop zijn bij supermarktketen Emté en groothandel Sligro. Het gaat om producten waarop volkorenmeel als ingrediënt staat vermeld en die verkocht zijn op maandag 15 augustus.

Harde stukjes plastic

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit waarschuwt voor mogelijk harde stukjes plastic in de broden. De Emté en Sligro vragen consumenten om de producten terug te brengen naar de winkel. Overigens verkopen niet alle Zeeuwse vestigingen van de Emté het brood van Lambèr en/of Trommelen. In Kapelle is dit bijvoorbeeld niet het geval.
Lees ook: Waarschuwing op website Emté

Geen meldingen
Volgens een woordvoerder van supermarktketen Emté zijn er nog vrijwel geen mensen die melden dat ze inderdaad plastic hebben aangetroffen in brood dat ze bij de supermarkt gekocht hebben. Voor zover bekend is dit ook niet het geval bij de Zeeuwse vestigingen van de Emté. Wel geven verschillende supermarkten aan dat ze uit voorzorg brood van Lambèr en/of Trommelen uit de schappen hebben gehaald.

Gewoon brood in de schappen
Gewoon brood in de schappen © OZ
Zeeuwse bakker
Overigens leidt de terugroepactie van het brood niet overal tot problemen. "Maar vijf procent van het brood dat we verkopen komt van Trommelen", zegt bedrijfsleider Arjen Vader van de Emté in Koudekerke. "We hebben zelf gekozen voor het brood van een Zeeuwse bakker, dus we hebben er nu nauwelijks last van."
Emté vestigingen in Zeeland
Emté vestigingen in Zeeland © Emté website