Zeeland wordt wakker: windzakken, mankementen en dode konijnen

Zeeland wordt wakker: windzakken, mankementen en dode konijnen
Zeeland wordt wakker: windzakken, mankementen en dode konijnen © OZ
Scheepsspotter
Scheepsspotter © Omroep Zeeland

50.000 foto's

OOST-SOUBURG - Hij heeft meer dan 50.000 foto's van schepen op zijn computer staan. Adri van de Wege uit Terneuzen fotografeert al jaar en dag wat er voorbij komt op het water. Als het moet, komt hij er zelfs zijn bed voor uit.
Oranje windzak
Oranje windzak © OZ

Windzakken gehesen

Op de stranden zijn niet alleen gewone vlaggen gehesen, maar ook oranje windzaken. Daarmee wordt aangegeven dat het door de oostelijke, aflandige wind gevaarlijk is met luchtbedden of andere drijvende voorwerpen het water op te gaan.  
© Omroep Zeeland

'Onbegrijpelijke mankementen'

GroenLinks Vlissingen wil opheldering over de mankementen waardoor een van de twee boten van het fietsvoetveer Vlissingen - Breskens drie dagen uit de vaart was. De partij begrijpt niet dat het niet lukt twee boten in de vaart te houden hoewel al kapitalen zijn uitgegeven aan onderhoud.
Vlaamse reuzen
Vlaamse reuzen © OZ

Vlaamse reuzen  geveld

Bij natuurgebied Canisvliet heeft een wandelaar drie onthoofde Vlaamse reuzen gevonden. De konijnen lagen op het pad bij de parkeerplaats aan de Vissersverkorting in Westdorpe.

Weer

Het is vandaag een stralend zonnige zomerdag bij maximaal 24 tot lokaal zelfs 26 graden. Daarbij waait er een veelal matige oostelijke wind. Vanavond en vannacht blijft het helder.