Kloetinge start zonder peptalk in KNVB-beker

Kloetinge start zonder peptalk in KNVB-beker
Kloetinge start zonder peptalk in KNVB-beker © OZ
Arie van der Zouwen na afloop van RCS-Kloetinge
Arie van der Zouwen na afloop van RCS-Kloetinge © OZ
ITEM Bekerduel Kloetinge

Niet op scherp

OOST-SOUBURG - Toch zet Kloetinge-trainer Arie van der Zouwen zijn spelers niet extra op scherp. 'Ik heb geen peptalk gedaan, maar we willen natuurlijk heel graag winnen.'

Lucky Loser

Geen enkele Zeeuwse club haalde afgelopen seizoen de halve finale in het districtsbekertoernooi en dus leek onze provincie het zonder deelnemer aan het landelijke toernooi te moeten doen. Maar Kloetinge had geluk. De club werd al lucky loser toch toegelaten. In de eerste ronde werd Kloetinge gekoppeld aan het Limburgse Schaesberg.

Eerste klasse

Die zondagclub speelt net als Kloetinge in de eerste klasse en dus zijn er kansen op het bereiken van de volgende ronde. "Ik denk dat het fifty-fifty is", zegt trainer Arie van der Zouwen. "Of zij of wij net iets meer kwaliteit hebben is afwachten, maar ik verwacht zeker dat we aan elkaar gewaagd zijn."
Twee voorrondes
De KNVB-beker kent twee voorrondes waarin louter amateurclubs meedoen. Daarna stromen ook de Nederlandse profclubs in. "We willen natuurlijk graag winnen", aldus Van der Zouwen. "Maar de competitie is belangrijker. Wij gaan de KNVB-beker niet winnen, maar ik hoop wel dat we in een mooie schwung kunnen komen richting de start van de competitie."
Schorsingen
Kloetinge mist vier spelers in Limburg. Remco van Tiggele en Daan Esser hebben beiden nog een schorsing staan en op Demi Kole (vakantie) en Wouter Decraene (werk) kan Van der Zouwen ook geen beroep doen.