Zeeland wordt wakker: soepele regels, schatgravers en zwembikkels

Zeeland wordt wakker: soepele regels, schatgravers en zwembikkels
Zeeland wordt wakker: soepele regels, schatgravers en zwembikkels © OZ
Paramotor 2
Paramotor 2 © OZ

Onderzoek naar lawaai paramotors

OOST-SOUBURG - De provincie moet opnieuw onderzoeken of het geluid van paramotorvliegtuigjes de natuur berstoort. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De zaak was aangespannen door een vliegschool die de toestelletjes ook wil laten opstijgen en landen buiten luchthavens. De provincie heeft dat tegengehouden, maar moet nu het huiswerk overdoen.
Brand Hoedekenskerke
Brand Hoedekenskerke © Provicom

Hooi

De brandweer is in de nacht van woensdag op donderdag uren bezig geweest met het blussen van een hoop hooi en zaagsel in de buurt van Hoedekenskerke. Met een graafmachine is de hoop uit elkaar getrokken, zodat deze beter kon worden geblust.
Duitse helm
Duitse helm © OZ

Blijf weg!

Staatsbosbeheer roept schatgravers op om weg te blijven uit natuurgebieden. De populariteit van zoeken met metaaldetectoren leidt volgens Staatsbosbeheer tot vernieling van de natuur. In het bos bij Kasteel Westhove werden eerder deze week nog twee mensen betrapt die een Duitse helm uit de Tweede Wereldoorlog hadden ontdekt.
Zeezwemmers
Zeezwemmers © OZ

Zeezwemmen populair

De gouden plakken voor Nederland bij het open water zwemmen tijdens de Olympische Spelen, helpen het zeezwemmen in Zeeland. Tijdens de tocht van Dishoek naar Zoutelande gisteravond bleek maar weer eens dat de langere afstand door de golven in populariteit toeneemt

Weer

Vandaag eerst veel zon, later op de dag een paar wolkenvelden. Het wordt 23 tot 24 graden. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.