​Kloetinge na verlenging uit KNVB-beker (video)

​Kloetinge na verlenging uit KNVB-beker (video) © Joep Zoeteweij
Samenvatting Schaesberg-Kloetinge
LANDGRAAF - Valse start
Kloetinge begon slecht aan de wedstrijd tegen de Zuid-Limburgse zondag eersteklasser. Na 85 seconden lag de bal al achter doelman Matthew Lentink toen Bjorn Latten binnen kopte. Kloetinge leek geschrokken en moest in de wedstrijd komen, maar toen dat eenmaal was gelukt stapelde de Bevelandse club kans op kans. Tom Wuyts raakte de paal en ook Tom de Bonte en Corné de Jonge waren in het eerste halfuur dicht bij succes, maar scoorden niet.
Jarig
Toch werd het voor rust nog 1-1. De jarige middenvelder Roy Mulder kopte een afgemeten voorzet prima achter doelman Kay Boers en zorgde zo voor de dikverdiende gelijkmaker.
Geen goals
In de tweede helft leek Kloetinge op weg naar een zege en had het weinig meer te dulden van de thuisploeg. Maar ondanks een aantal kansen wisten de bezoekers het net ook niet te vinden, waardoor er verlengd moest worden.
Verlenging
In de eerste helft van de verlenging ontsnapte Kloetinge nog aan een achterstand, maar in het laatste kwartier scoorde Schaesberg wel twee keer. Kevin Kraft kopte de 2-1 binnen en Kay Benders besliste het duel vanaf de strafschopstip. Daardoor moest Kloetinge de vele gemiste kansen van voor de rust duur bekopen.