Ziekenboeg TOP Arnemuiden raakt leger

Ziekenboeg TOP Arnemuiden raakt leger
Ziekenboeg TOP Arnemuiden raakt leger © Wendy Marteijn
Petra de Ridder in actie voor TOP Arnemuiden
Petra de Ridder in actie voor TOP Arnemuiden © Wendy Marteijn

Hoogste niveau

ARNEMUIDEN - Zowel De Ridder als Van Belzen zullen in het veldseizoen weer te zien bij TOP Arnemuiden. Van Belzen speelt nu op aangepast schoeisel en zal bij de start van de competitie fit zijn. De Ridder zal iets later instromen, maar zeker nog gaan spelen tijdens het debuutjaar van de korfbalploeg op het hoogste niveau van Nederland.

Gips

De enige die nog geblesseerd achterblijft is Jurriaan Bouwens. Hij raakte in april geblesseerd aan zijn knie. Eind juli werd hij pas geopereerd, deze week is het gips verwijderd. De verwachting is dat hij fit zal zijn wanneer het zaalseizoen start.

Oefencampagne

TOP Arnemuiden is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op 3 september maakt de ploeg het debuut in de Ereklasse met een thuiswedstrijd tegen KCC. In de oefencampagne won het al van Kwik uit Antwerpen met 28-21, ook van Tjoba werd er gewonnen (28-9). Woensdagavond speelde TOP tegen AKC uit België en werd verloren met 17-18. Nog twee keer oefent de ploeg van trainer Arco Goedkoop: op 24 augustus is Fortis de tegenstander en op 27 augustus staat een wedstrijd tegen De Meervogels gepland.

Nederlands kampioenschap

Dit weekend komt TOP Arnemuiden in actie op het NK Beachkorfbal in Scheveningen. Drie teams van TOP (één team bestaat uit vier spelers) zullen gaan proberen om Nederlands kampioen te worden.