Zeeland wordt wakker: Melkkan, muppets en benefiet

Zeeland wordt wakker: Melkkan, muppets en benefiet
Zeeland wordt wakker: Melkkan, muppets en benefiet © OZ
De voorraadkamer is bijna leeg
De voorraadkamer is bijna leeg © OZ

Melkkan luidt noodklok

OOST-SOUBURG - Stichting De Melkkan in Hulst zit dringend verlegen om geld en spullen om mensen te helpen die net niet in aanmerking komen voor de voedselbank. Als deze week geen geld om tafel komt, kunnen de vijftig gezinnen die wekelijks afhankelijk zijn van de stichting niet meer worden geholpen.
Cupi en Marja regelen het verkeer tijdens Zeeuwse evenementen
Cupi en Marja regelen het verkeer tijdens Zeeuwse evenementen © OZ

De Muppets

Cupi Middendorp en Marja Wedts de Swart uit Oostkapelle zijn helemaal klaar om hun handen uit de mouwen te steken op de Oostkapelse dag. De vriendinnen zijn sinds 2012 verkeersregelaar op allerlei Zeeuwse evenementen.
In het Zeeuws Museum
In het Zeeuws Museum © OZ

Jongeren als visitekaartje

Het Zeeuws Museum biedt deze zomer acht jongeren een vakantiebaantje. Als visitekaartje van het museum ontvangen ze bezoekers, gaan ze op pad als lid van het promotieteam. Het Zeeuwse Museum hoopt hiermee nieuwe generaties te verbinden met Zeeuws Erfgoed.
Benefiet voor Oscar en Stag
Benefiet voor Oscar en Stag © OZ

Benefiet na brand

In Vlissingen werd gisteravond een benefiet gehouden voor twee kunstenaars. Zij zagen namelijk een aantal weken geleden hun loods aan de Gildeweg in vlammen opgaan nadat er bij een naastgelegen autobedrijf brand uit brak. Maar toch zitten de mannen niet in zak en as.

Weer

Na een redelijk heldere nacht zien we vanochtend eerst nog af en toe zon maar al vrij snel komt er vanuit het zuidwesten bewolking opzetten. Vanmiddag kan er af en toe ook wat regen vallen. De wind is zwak en ruimt naar een zuidelijke richting. Verder is het ondanks de bewolking nog vrij warm met maximumtemperaturen van een graad of 23.