'Ik val als een blok voor haar Zeeuwse accent' (video)

'Ik val als een blok voor haar Zeeuwse accent' (video)
'Ik val als een blok voor haar Zeeuwse accent' (video) © Wikimedia Commons
Week kamerlid Samsom
DEN HAAG - Inhoud
"Alleen al dat Zeeuwse accent, daar val ik als een blok voor", grapt Samsom. "Maar even serieus, ook op inhoud doet ze het goed." Vermue kwam in de Tweede Kamer als vervanger van een partijgenoot die met zwangerschapsverlof ging.

'Onder de indruk'

Ze moest haar plek vinden in een fractie van 36 mensen die al twee jaar met elkaar werkten en onder druk staat omdat de PvdA in peilingen op zwaar verlies staat. Desondanks heeft ze haar draai weten te vinden. Samsom: "Ze is pas een jaar geleden begonnen, maar ze doet de portefeuilles die ze heeft overgenomen heel goed. Met name op het gebied van onderwijs ben ik echt van haar onder de indruk."
Joyce Vermue
Joyce Vermue © OZ
Banen
Ook prijst Samsom haar inzet voor Zeeland: "Ze vecht voor het Zeeuws belang. Dat vind ik niet altijd even makkelijk, maar het is wel een goeie zaak. Banen moeten in Zeeland behouden blijven. En met Joyce Vermue en Albert de Vries (uit Middelburg) hebben we twee fractieleden die geen kans voorbij laten gaan om daar op te wijzen."

​Luister hier naar het radio-item met Diederik Samsom over Joyce Vermue:
ITEM Week Kamerlid 2

'Geen zakkenvuller'

Sommige critici noemen alle Kamerleden vanwege hun riante inkomen en wachtgeldregeling 'zakkenvullers'. Zelf vindt Vermue dat onzin: "Ik werk er met werkweken van zo'n zestig uur keihard voor."