Tim Pleijte wint Halve van Westenschouwen

Tim Pleijte wint Halve van Westenschouwen
Tim Pleijte wint Halve van Westenschouwen © OZ
BURGH-HAAMSTEDE - Parcoursrecord
Pleijte kwam met zijn tijd dicht in de buurt van het parcoursrecord bij de Halve van Westenschouwen, dat sinds vorig jaar met 1:11.18' in handen is van Erwin Harmes. Paul Visser eindigde op ruim twee minuten achterstand op De Kok op de derde plaats.

Dames


Bij de dames ging de winst naar Amy van den Broek uit Breda. Van den Broek legde de 21 kilometer af in een tijd van 1:28.06'. Achter de Brabantse werd Leonie Ton uit Wissenkerke tweede. Ton finishte in 1:30.28', een halve minuut eerder dan Selina van der Vliet uit Soest die derde werd.

Hardloop3daagse

De Halve van Westenschouwen maakt dit jaar deel uit van een nieuw Zeeuws hardloopevenement, de Hardloop3daagse. Vrijdag won Erwin Adan uit Middelburg de eerste etappe, een tijdloop over 5 kilometer op de Haringvreter, zondag wordt de driedaagse afgesloten met een wedstrijd over 10 of 25 kilometer tussen Domburg en Vrouwenpolder. Remy Vasseur uit Vlissingen leidt in het algemeen klassement voor de deelnemers die eindigen met de lange afstand. Bij de dames staat Van den Broek na twee etappes bovenaan.