Hoofdklasser Hoek start competitie met nederlaag (video)

Hoofdklasser Hoek start competitie met nederlaag (video)
Hoofdklasser Hoek start competitie met nederlaag (video) © Sjaak van der Salm
Ter Leede Hoek lang
SASSENHEIM - Zwaar
Zonder Reguillo Vandepitte (afwezig wegens privéomstandigheden) en de geblesseerde Nick de Groote begon Hoek met aanwinsten Leonardo en Alexander Embrechts in de basis. Hoek had het zwaar in de openingsfase. Doelman Jordi de Jonghe werd in het eerste kwartier getest door schoten van Mitchell Kappenberg en Jeffrey Bok. Oussama Siali zag na 25 minuten spelen een schot op de lat belanden. Net voor rust behoedde De Jonghe zijn ploeg voor een achterstand door een vrije trap van Maurits Splinter uit zijn goal te ranselen.

Lat

Ook na de rust was Ter Leede de betere ploeg en de thuisploeg had binnen tien minuten twee keer kunnen scoren. Kappenberg raakte opnieuw de lat en een inzet van Bok keerde Hoek-doelman De Jonghe met zijn teen. Twintig minuten voor tijd kwam verdediger Embrechts net wat lengte te kort om een vrije trap binnen te koppen. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Uit een corner kopte Vincent Ammerlaan bij de tweede paal binnen. Hoek probeerde het nog wel in een slotoffensief, maar tot echt grote kansen kwam het niet.

Collectief gefaald

Trainer Jannes Tant van Hoek is teleurgesteld over wat zijn ploeg liet zien in Sassenheim. "Ik vind dat we een collectieve zwakke prestatie hebben geleverd. Het is een zeer terechte overwinning voor Ter Leede. 

Trainer Tant over de nederlaag tegen Ter Leede

Interview Jannes Tant
Valse start
Zo begint Hoek, net als vorig seizoen, de competitie met een nederlaag tegen Ter Leede. Volgende week is de eerste thuiswedstrijd. Op het kunstgras op Sportpark Denoek zijn de amateurs van Ajax dan de tegenstander. 
Karakteristiek
1-0 Ammerlaan (71)

Opstelling

De Jonghe, Wilson, Fitsch, Embrechts, Van Renterghem, Martens, Lagrou, Beshliaha (Pattinama/59), Doesburg, Clinckemaillie (De Vreeze/81), Leonardo (Doka/48)
archieffoto: Sjaak van der Salm