Zeeland wordt wakker: verwarde Goesenaar, zeelucht en solexrace

Zeeland wordt wakker: verwarde Goesenaar, zeelucht en solexrace
Zeeland wordt wakker: verwarde Goesenaar, zeelucht en solexrace © OZ
© Provicom

Naakt en gillend

OOST-SOUBURG - Er is nog veel onduidelijk na het incident in Goes waarbij de 30-jarige Umaru overleed. De Goesenaar overleed toen de politie hem onder meer met pepperspray in bedwang probeerden te houden. Kort daarvoor rende hij naakt en gillend door de straat. Maar zijn vrienden spraken hem een half uur eerder en toen ging het nog goed met hem. Ze snappen er dan ook niets van dat dit kon gebeuren.
BUL Dode man Goes 1
Schuurbrand Terneuzen
Schuurbrand Terneuzen © Provicom

Schuurbrand

In een schuurtje achter een woning aan de Van der Peijlstraat in Terneuzen heeft zondagmiddag brand gewoed. Er was mogelijk sprake van asbest, maar na onderzoek van de dakplaten kon dat worden uitgesloten.
© OZ

Zilte zeelucht

De zomer in Zeeland staat voor veel mensen gelijk aan de geur van de zee. Maar waar komt nou eigenlijk die typische zilte zeelucht vandaan? Volgens zeebioloog Inez Flameling wordt het grotendeels veroorzaakt door rottend zeewier, maar ook door een sekshormoon. 
Ambulances bij bedrijfsongeval Damen
Ambulances bij bedrijfsongeval Damen © HV Zeeland

Bedrijfsongeval

Bij een bedrijfsongeval op het terrein van Damen Scheepsbouw op het bedrijventerrein Vlissingen-Oost is gisteren een medewerker ernstig gewond geraakt. Er kwam volgens de politie een grote plaat op de benen van de medewerker terecht. De hulpdiensten rukten uit met twee ambulances en een traumahelikopter. Na het verlenen van eerste hulp is de medewerker naar het ziekenhuis afgevoerd. 
Weer
Veel bewolking en van tijd tot tijd regen. In de loop van de middag droog en geleidelijk ook wat zonneschijn. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en het wordt 21 tot 23 graden.