'Singel- en Zusterstraat Goes moeten stadsplein worden'

Vijf culturele instellingen in Goes doen een dringend beroep op de politiek om de Singelstraat en Zusterstraat om te bouwen tot een gezellig plein. Nu zijn het een paar kille en tochtige straten, schrijven de Grote Kerk, VVV, Museum voor de Bevelanden, 't Westlicht en Slot Oostende aan alle politieke partijen.

(foto: André Vermeulen)

Hoewel de gemeente het plein rondom de Grote Kerk opnieuw heeft laten bestraten en bloembakken heeft opgehangen, kan het volgens Margriet Koeleman van museum De Bevelanden nog beter. "De Singelstraat en de Zusterstraat zijn doorgangsstraten voor verkeer dat naar de Grote Markt gaat."

Volgens haar trekken bezoekers meteen door naar de Grote Markt, omdat het daar "gezellig" is en daar "van alles gebeurt". Op het plein bij de Singelstraat en Zusterstraat gebeurt niets en je kunt er niet zitten, aldus Koeleman. "Wel op de stenen muur, maar dat nodigt niet echt uit."

Margriet Koeleman van museum De Bevelanden

Openbare ruimte

De vijf culturele instellingen zeggen genoeg plannen te hebben om het plein aantrekkelijker te maken, maar kunnen zelf alleen maar de ideeën aandragen volgens Koeleman. De inrichting van het plein valt onder de openbare ruimte en daar gaat de gemeente over.

51.5029224,3.8890119

Meer over dit onderwerp:
Bevelanden Verkiezingen Centrum Stad
Deel dit artikel:

Reageren