Het licht dooft, maar de schilder weigert te treuren (video)

Het licht dooft, maar de schilder weigert te treuren (video)
Het licht dooft, maar de schilder weigert te treuren (video) © oz
Blinde schilder

Verdriet

OOST-SOUBURG - Het grootste gedeelte van zijn leven heeft Fase in de pleegzorg gewerkt. Ook hebben hij en zijn vrouw negen pleegkinderen onder hun hoede gehad. Schilderen was een grote hobby en het doet hem verdriet dat hij dit nu niet meer kan doen.

Tegenslagen

In de loop der jaren is zijn gezichtsvermogen met negentig procent afgenomen. Ook is hij onlangs getroffen door twee beroertes. Ondanks de tegenslagen wil Fase nog steeds iets betekenen voor kinderen met kanker en hun ouders.
© oz

Donaties

Op 24 september wil hij zijn resterende schilderijen als beloning schenken aan mensen die beloven minimaal twaalf maandelijkse donaties aan de stichting Kinderen Kankervrij (Kika) te doen. Hij geeft zijn werken af aan iedereen die belooft om tussen de drie en de tien euro per maand te doneren aan het goede doel.

Meegenomen

De schilderijen van Fase worden uitgestald in het Vikingschip op het Oranjeplein in Oost-Souburg, tijdens de Rommelroute. Hij hoopt dat aan het einde van de dag al zijn schilderijen, een stuk of vijftig, zijn meegenomen.