Poepgooiers moeten schadevergoeding betalen

Poepgooiers moeten schadevergoeding betalen
Poepgooiers moeten schadevergoeding betalen © OZ
Hondenpoep
Hondenpoep © Lisa Newton (foto: Lisa Newton

Woongenot

MIDDELBURG - Volgens de rechtbank werd het woongenot van de buurman ernstig aangetast door het structureel gooien van poep, etenswaren en overige zaken, het veroorzaken van geluidsoverlast en het bespieden van zijn woning. Het poepgooien begon in januari 2009, blijkt uit het vonnis van de rechtbank in Middelburg. Minstens twee keer per week ging er vuiligheid over de schutting. 

Aanleiding

Ook de aanleiding voor de ruzie is niet duidelijk. Het echtpaar dat de rotzooi over de schutting gooide verklaarde wel in de rechtbank dat het de eigen schuld is van de buurman. Zijn gedrag zou een reactie hebben uitgelokt. Maar wat dat gedrag dan was, wilden ze niet nader benoemen. 

Net

Om te voorkomen dat er spullen over de schutting werden gegooid hing de buurman in 2011 een net op tussen de huizen. Desondanks gingen de pesterijen nog door tot in 2013. Sinds mei 2013 wonen de buren niet meer naast elkaar. 
De rechtbank in Middelburg
De rechtbank in Middelburg © OZ
Smartengeld
Het slachtoffer eiste in eerste instantie een veel hoger bedrag: hij wilde een vergoeding van in totaal bijna 110.000 euro. Daarvan bestond 78.750 euro uit smartengeld, maar daar ging de rechter niet in mee. Het smartengeld werd uiteindelijk vastgesteld op 5.000 euro.
Reinigingskosten
Verder vindt de rechter dat de geleden materiële schade moet worden vergoed. Onder die schade vallen onder meer de kosten voor het herstellen van een kapotte kas, de gemaakte reinigingskosten, maar ook de kosten voor het bezoeken van een psycholoog.

— Wijkagent Kapelle (@wa_kapelle)
">
Woonplaats
Uit het vonnis blijkt dat het poepgooiende echtpaar nu ergens in de gemeente Reimerswaal woont. Hun exacte woonplaats wordt niet bekendgemaakt.