Zeeland wordt wakker: Zomerondernemer, pianist en campingweer

Zeeland wordt wakker: Zomerondernemer, pianist en campingweer
Zeeland wordt wakker: Zomerondernemer, pianist en campingweer © OZ
Selena, Bente en Megan van JumpIt
Selena, Bente en Megan van JumpIt © Omroep Zeeland

Jonge ondernemers

OOST-SOUBURG - Je zomervakantie opgeven om een eigen bedrijf op poten te zetten. Twintig aanstormende, jonge ondernemers uit Zeeland zijn de uitdaging aangegaan. Ze doen mee aan ZomerOndernemer. Een project dat voor de tweede keer wordt gehouden in Zeeland.
Hannes Minnaar
Hannes Minnaar © OZ
Muziekprijs
De Zeeuwse pianist Hannes Minnaar krijgt de Nederlandse Muziekprijs voor jonge getalenteerde musici. De prijs is de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van Cultuur aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt.
© Omroep Zeeland

Campings stromen vol

Campings merken met de komst van nieuwe zonnige dagen dat de komende tijd meer gasten naar Zeeland komen. Ook op Boerderijcamping Dorpzicht in het Schouwse Serooskerke stromen de reserveringen binnen. Op de camping staan vooral wat oudere gasten. Toch neemt de camping volgens eigenaar Marja Flikweert geen extra maatregelen tegen de hitte.
BUL Weer camping
© Omroep Zeeland

Haeskooien een succes

Het 'Haeskooien' in het dorpshuis in Sint-Maartensdijk is volgens beheerder en bedenker Hans Visser van dorpshuis Haestinge voor herhaling vatbaar. Sinds 23 juli was het dé plek voor Thoolse kinderen om te spelen bij slecht weer was. Als het buiten warmer dan 23 graden werd, bleven de deuren dicht. Maar vandaag gaat de binnenspeeltuin, ongeacht het weer, voor het laatst open.
BUL binnenspelen in Sint Maartensdijk
Weer
Zonnig, met vooral vanochtend ook nog wat sluierbewolking. Bij een zwakke zuidelijke wind, wordt het 26 tot 29 graden. Vanmiddag kan er een zeewindje opsteken, die dan een lichte verkoeling brengt.