'Zoveel schade, dat mag niet weer gebeuren' (video)

'Zoveel schade, dat mag niet weer gebeuren' (video)
'Zoveel schade, dat mag niet weer gebeuren' (video) © OZ
Wateroverlast Yerseke_2

Hoosbui

YERSEKE - "Het ging ontzettend hard regenen en de buurvrouw riep over de schutting: 'Het gaat fout!'", vertelt Marc de Bel over de hoosbui die in juni een groot deel van Yerseke onder water zette. Het riool kon de grote hoeveelheid regenwater niet aan en liep over. Bij ongeveer vijftig huizen liep het water ook de huizen binnen. "De odeur was niet echt je-van-het. Dat was onprettig, ja."
Wateroverlast na hoosbui in Yerseke - kinderen in volgelopen straat
Wateroverlast na hoosbui in Yerseke - kinderen in volgelopen straat © OZ

Veel schade

De schade aan het huis van De Bel is nog niet gerepareerd, maar naar schatting van een expert gaat het zo'n 8.000 euro kosten. "Er moet gesausd worden. D'r moet een nieuwe vloer in, want die is kapot. En nieuwe plinten. We hebben nog wel even wat ellende in het vooruitzicht als alles met de verzekering geregeld is", zegt De Bel. 
Geen herhaling
Volgens de bewoner van de Koningin Julianastraat loopt het riool regelmatig over. De Bel hoopt daarom vanavond meer uitleg te krijgen over de werkzaamheden die de gemeente en het waterschap Scheldestromen nemen om dat te voorkomen. Want dat beide partijen iets moeten doen aan de riolering is voor hem duidelijk. "Het is zaak dat er hier geen herhaling van komt. Ik denk dat er dan een x-aantal boze bewoners op de stoep van het gemeentehuis staan."

Toekomst

Donderdagavond worden bewoners uit de kern in Multifunctioneel Centrum Tehaere geïnformeerd door de gemeente en waterschap Scheldestromen over de maatregelen om de wateroverlast in Yerseke in de toekomst te voorkomen. De inwoners van Yerseke krijgen onder meer uitleg over de werkzaamheden rond de aanleg van een nieuwe overstortleiding in de Molenpolderweg en Koningin Julianastraat.