Zeeland wordt wakker: vete Terneuzen, Bertie en Herman

Zeeland wordt wakker: vete Terneuzen, Bertie en Herman
Zeeland wordt wakker: vete Terneuzen, Bertie en Herman © OZ
Ondergrondse vuilcontainers Renesse
Ondergrondse vuilcontainers Renesse © oz

Afval

OOST-SOUBURG - Mooi weer betekent drukke stranden en al die mensen laten afval achter. Op het strand bij Renesse staan daarvoor ondergrondse vuilcontainers. Die worden 's avonds leeggemaakt door Jan van Klei van de gemeente Schouwen-Duiveland en het valt hem op dat het werkt: er wordt steeds minder vuil zomaar op het strand gegooid.
BULLETIN Vuil op strand
© omroep zeeland

Schietpartij Terneuzen

Twee verdachten van 38 en 25 jaar uit Terneuzen staan vandaag voor de rechter in Middelburg voor poging tot moord. Ze worden verdacht van een schietpartij op 16 december 2014 waarbij het slachtoffer een dwarslaesie opliep.
Boerin Bertie
Boerin Bertie © KRO | Boer Zoekt Vrouw

Bertie

Boerin Bertie Steur uit Renesse doet mee aan Expeditie Robinson. Dat meldt RTL Boulevard. Bertie werd bekend door haar deelname aan het tv-programma Boer zoekt Vrouw.
© OZ

Herman de Boodschappenman

De hele week werkt Herman Beun in het activiteitencentrum van gehandicaptenorganisatie Tragel Zorg in Oostburg, maar op woensdagmorgen gaat hij op pad voor de belangrijkste klus van de week: de boodschappen voor mevrouw Boeije.
ITEM Herman doet boodschappen 1

Weer

Het is vandaag de hele dag stralend zonnig. De temperatuur stijgt snel en het wordt vanmiddag 28 graden aan zee en 30 tot 33 graden elders in de provincie. Daarbij waait er een zwakke tot matige zuidoostenwind. Vanavond en vannacht blijft het nog lang warm. Het koelt af tot tussen 17 en 20 graden.